Brandbeveiliging in het huis wordt vaak over het hoofd gezien door huiseigenaren en niet serieus genomen totdat een brand een groot deel van het huis heeft verwoest en mensen het leven hebben gelaten. Brandblussers moeten uit de buurt van het huis worden bewaard, zodat ze niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor kinderen of huisdieren. De beste manier om brandbeveiliging in het huis te bieden is om te voorkomen dat er überhaupt brand ontstaat. Er zijn veel dingen die brand kunnen veroorzaken, zoals afgedankte sigaretten, elektrische snoeren, gasflessen, lucifers, branddeuren die niet goed onderhouden zijn, en andere.

Brandblussers moeten worden gebruikt op elke verdieping van het huis, inclusief kelders en zolders. Een brandblusser moet op een plank staan in de keuken bij het fornuis, in de badkamer naast het bad, in de slaapkamer naast het bed, enzovoort. Als u geen brandblusser heeft, dan moet u overwegen er een aan te schaffen bij uw plaatselijke brandweer. Deze brandblussers worden meestal in het plafond van de kelder of de zolder boven de kachel en de open haard geplaatst. Schoorsteenveegdiensten moeten ook worden ingeschakeld bij het gebruik van brandbeveiliging in het huis.

Bij het schoonmaken van de schoorsteen worden de binnen- en buitenkant van de schoorsteen gecontroleerd op scheuren of spleten die bevorderlijk zijn voor het laten ontsnappen van de rookstroom uit de kachel. Als deze zones niet worden verzorgd, zal het vuur zich blijven verspreiden. Schoorsteenvegers worden gebruikt om vuil uit de schoorsteen te verwijderen. Wanneer de schoorsteen wordt geveegd, is het belangrijk dat er geen voedselresten of vet achterblijven. Als er voedsel achterblijft, kan dit gevaarlijk zijn voor de familie en kan het leiden tot ziekte.

Als de buitenkant van het huis niet wordt schoongemaakt, dan zal het mieren en andere knaagdieren aantrekken die zich tegoed doen aan de maaltijden. Het is belangrijk dat de voeringen in de rookkanalen worden vervangen en dat de voeringen schoon zijn van vuil, vuil en voedseldeeltjes. Als de brandbeveiliging in het huis niet voldoende is, is het raadzaam om een rooster over de schoorsteenbuis te plaatsen. Dit moet gebeuren in de vorm van een baksteen of steen die onder een hoek is ingesneden zodat het water niet uit de buis kan stromen. Roosters met deksels zijn het beste omdat ze voorkomen dat eekhoorns, ratten en andere knaagdieren het rooster gebruiken om bij het voedsel te komen.

In sommige huizen, waar geen schoorsteen of schoorsteenpijp is, is de enige manier van brandbeveiliging in het huis de installatie van solide brandwerende materialen. De meest gebruikte materialen voor dit doel zijn baksteen en beton. Baksteen heeft de voorkeur omdat het geen vocht opneemt. Zelfs wanneer het wel vocht opneemt, zal de hitte van het vuur het ijs doen smelten en de voering onbruikbaar maken. Een betonnen schoorsteenfolie is ook zeer brandveilig.

Bij de keuze van een brandwerende folie is het beter om te kiezen voor een enkele wandfolie. Een enkele wandfolie is bestand tegen de druk die ontstaat door een brandstorm en tegen de warmte die wordt opgewekt. Het is ook belangrijk om de beschikbaarheid van schoorsteenbekledingen voor brandbeveiliging in huis te controleren.

Er is behoefte aan brandbeveiliging in het huis, zelfs als er geen open haard in het huis is. Zo is er bijvoorbeeld geen behoefte aan een houtkachel in huis als de hele brandstofbron van de kachel in een vuur wordt verbrand. Het is dus noodzakelijk om een brandbeveiligingssysteem te hebben dat ook effectief is als er geen brand in huis is. Anders kunnen de mensen die daar wonen worden blootgesteld aan het risico van koolmonoxidevergiftiging, wat mogelijk fataal is.

Al met al zijn brandbeveiligingssystemen noodzakelijk om de veiligheid te waarborgen. In feite kunnen ze helpen om een brand te stoppen voordat deze begint. Als het brandbeveiligingssysteem in huis echter niet goed werkt, kunt u het beste een deskundige inschakelen die getraind en ervaren is in het installeren van brandbeveiligingssystemen. Het gezin kan er zeker van zijn dat hun dierbaren veilig zijn voor de gevaren van brand.

Brandbeveiliging adviseert en implementeert branddetectie systemen volgens de NBN norm, die voldoen aan uw vereisten en die van uw verzekeraar. Al het geinstalleerde materiaal is dan ook Bosec gekeurd.

Gevelreiniging, afgestemd op uw gevel. Vraag ons advies. Wij gebruiken diverse technieken zoals, stoomreiniging, micro-nevelstralen, zandstralen, … Gevelrenovatie. Dakrenovatie. Gratis offerte. Gevel schoonmaken.

Atlas Copco Rental – 24/7 betrouwbare oplossingen
Tijdelijke perslucht-, stikstof-, stroom- en stoomvoorzieningen. Contacteer Ons! Perslucht-, stikstof-, stroom- en stoomvoorzieningen die aan al uw eisen voldoen. Hoogwaardige apparatuur. Betrouwbare service. ISO-gecertificeerd. 24/7 Service. Marktleider.